Navigace

Obsah

Poučení subjektů údajů dle čl. 13 obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)

Ve smyslu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a příslušnými právními normami o ochraně osobních údajů činí níže uvedený správce toto prohlášení, kterým informuje subjekty údajů o zpracování jejich osobních údajů a jejich právech:

Správce osobních údajů:

Obec Řeřichy, čp. 39, 270 35, IČO: 00639974

 

Účel zpracování osobních údajů:

  • Zákonná povinnost
  • Poskytnutí služby
  • Dodání zboží
  • Výběrová řízení v souvislosti s přijímáním nových zaměstnanců
  • Ochrana oprávněných zájmů správce a jeho zpracovatelů
  • Účely, které jsou specifikovány v souhlasech subjektu údajů
  • Ochrana životně důležitých zájmů subjektu údajů
  • Zákonem stanovené archivnictví

     

    Subjekty údajů:

  • Občané obce
  • Dodavatelé zboží a služeb správci, pokud se jedná o fyzické osoby
  • Zaměstnanci správce
  • Uchazeči o zaměstnání u správce

     

    Příjemci osobních údajů:

  • Správce a zpracovatelé osobních údajů a jejich zaměstnanci
  • Bankovní ústavy, se kterými zpracovatel spolupracuje
  • Státní kontrolní úřady, orgány činné v trestním řízení a orgány, které plní zákonné povinnosti stanovené příslušnými zákony (ČSSZ, zdravotní pojišťovny, Finanční správa aj..)
  • Další subjekty, kterým jsou osobní údaje subjektu předávány na základě souhlasu subjektu údajů

     

    Zpracování a ochrana osobních údajů:

    Zpracování osobních údajů provádí správce a jeho zaměstnanci nebo na základě jeho pokynů jednotlivý zpracovatelé a jejich zaměstnanci. Ke zpracování dochází na adrese sídla správce nebo v prostorách zpracovatelů. Osobní údaje se zpracovávají ručním způsobem a též i prostřednictvím výpočetní techniky. Při zpracování osobních údajů se dodržují bezpečnostní zásady pro zpracování osobních údajů. Proto správce přijal patřičná technická a organizační opatření, aby eliminoval neoprávněný nebo nahodilý přístup k osobním údajům, jejich zničení, pozměnění nebo zneužití. Subjekty, kterým mohou být osobní údaje poskytnuty, se zaručily respektovat práva subjektu údajů na ochranu osobních údajů a postupovat ve smyslu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a příslušnými právními normami o ochraně osobních údajů.

     Při zpracování osobních údajů nedochází k automatizovanému rozhodování.

     

     

     

     

     

    Druhy zpracovávaných osobních údajů:

  • Identifikační údaje, které slouží k jednoznačné identifikace subjektu údajů: titul, jméno, příjmení, datum narození, místo narození, rodné číslo, IČO, DIČ
  • Adresní údaje: Adresa trvalého nebo přechodného bydliště nebo jiná kontaktní adresa, telefonní čísla, emailové adresy
  • Další osobní údaje: Fotografické, video a audio záznamy, autorská díla, získaná na základě souhlasu subjektu údajů, bankovní spojení, čísla průkazů zdravotního pojištění, zdravotní posudky, čísla průkazů totožnosti

     

    Zdroje osobní údajů:

  • Subjekty údajů
  • Veřejně přístupné rejstříky
  • Státní orgány

     

     

    Délka zpracování osobních údajů:

    Osobní údaje se zpracovávají po dobu nezbytně nutnou, která je stanovena příslušnými zákony a nařízeními, též i spisovým a skartačním řádem správce.

     

    Práva subjektu údajů:

    Ve smyslu Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a příslušnými právními normami o ochraně osobních údajů informuje správce subjekt údajů na základě jeho žádosti o jeho právech:

  • Právo k přístupu k osobním údajům a k následujícím informacím:
    • Účelu zpracování
    • Kategorii dotčených osobních údajů
    • Příjemci, kterým byly nebo budou osobní údaje poskytnuty nebo zpřístupněny
    • Době, po kterou budou osobní údaje uloženy
    • Dostupné informace o zdroji osobních údajů
  • Právo na námitku
  • Právo na opravu osobních údajů
  • Právo na vymazání osobních údajů, když byl souhlas odvolán nebo by docházelo ke zpracování v rozporu s tímto souhlasem a příslušnými zákony a nařízeními týkajícími se ochrany osobních údajů
  • Právo na vysvětlení jestliže subjekt údajů zjistí nebo se domnívá, že správce nebo zpracovatel zpracovává osobní údaje v rozporu s právními předpisy nebo jsou osobní údaje nepřesné
  • Právo obrátit se na dozorový orgán, tedy Úřad pro ochranu osobních údajů, se svým podnětem
  • Veškerá práva musí být poskytnuta bezplatně

     

    Svá práva může subjekt údajů uplatnit na adrese správce osobních údajů:

    Obec Řeřichy, čp. 39, 270 35, IČO: 00639974

     

    nebo

    na adrese jmenovaného pověřence pro ochranu osobních údajů:

     

    Radek Folda

    Pověřenec pro ochranu osobních údajů

    Nábřeží TGM 2486

    269 01 Rakovník

Email: dpo@rafopc.cz

6. - 22. 12. 2018

Návrh rozpočtu obce Řeřichy na rok 2019

Úřední deskaZobrazit více

29. 11. - 15. 12. 2018

Návrh schodkového rozpočtu na rok 2019 SO okresu Rakovník pro zajištění dopravní obslužnosti

Úřední deskaZobrazit více

26. 11. - 12. 12. 2018

Návrh rozpočtu na rok 2019 SO mikroregionu Čistá - Senomaty

Úřední deskaZobrazit více

25. 10. - 31. 12. 2018

Rozpočtové opatření č. 7

Úřední deskaZobrazit více

25. 7. - 31. 12. 2018

Opatření obecné povahy při nedostatku vody - zákaz odběru povrchových vod

Úřední deskaZobrazit více